Barracuda Strips

Ogenblikje...
Barracuda


Barracuda Strips van:

Tekenaar: Petiqueux Jérémy
Scenarist: Dufaux Jean
Uitgever : Dargaud

Dat scenarist Jean Dufaux een nieuwe reeks lanceert, is doorgaans niet iets waar in het stripwereldje verrast van wordt opgekeken, want het gebeurt gemiddeld een keer of drie per jaar. En dat hij piraterij en slavenhandel als thema uitkiest, mag al evenmin verwonderen, want het zijn gedroomde vehikels om zijn stokpaardjes van seks en geweld aan op te hangen.

Het eerste deel van ‘Barracuda’ is zelfs niet eens een goed verhaal. Dufaux heeft zijn jonge protagonisten seksueel ambigu gemaakt om de banaliteit van de intrige (piraten vallen schip met edellieden aan, de vrouwen worden verkocht als slaven op een smerig eiland in de Caraïben, en een van hen heeft zowaar een schatkaart op zak) te maskeren, en dat komt nogal goedkoop over. Waarom dit album, eerste deel van een drieluik, dan niet meteen verticaal klasseren? Omdat Slaven het tekendebuut is van Jérémy, een jonge kerel die het vak leerde als inkleurder bij Philippe ‘ Murena ‘ Delaby. En wow, die Jérémy kan tekenen. Sporadisch lijkt hij nog een beetje te aarzelen, maar over het algemeen heeft deze jongen het in zich om de nieuwe Enrico Marini te worden, terwijl de oude nog lang niet versleten is. Nu maar hopen dat Jérémy in de nabije toekomst een interessanter scenario in handen krijgt.

————————————————-

————————————————-

Barracuda Albums

Barracuda – 01 – Slaven
Barracuda – 02 – Littekens
Barracuda – 03 – Duel
Barracuda – 04 – Rebellie
Barracuda – 05 – Kannibalen
Barracuda – 06 – Bevrijding

————————————————-

Stripverhalen

Barracuda

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de Barracuda stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.

————————————————-

Misschien Leest U Ook Graag

----------------------------------------------

Meer Strips Van Deze Auteur(s)


... of in de categorie: Zeevaart