Fog Strips

Ogenblikje...
Fog

Fog Strips van:

Tekenaar: Bonin Cyril
Scenarist: Seiter Roger
Uitgever : Casterman

De timing kon niet beter zijn om de nieuwe (in het Nederlands althans) reeks ‘Fog’ te lanceren: nu het Jack the Ripper – epos From Hell de bioscopen invadeert, liggen gruwelijke moordpartijen in duistere Londense achterbuurtsteegjes goed in de markt. In ‘Fog’ is het echter niet good ole Jack die met een stel scherpe messen op pad is, maar wel een duo van zware hakbijlen voorziene vikingen.
In Victoriaanse tijden, wel te verstaan. Een en ander spruit voort uit de erg sfeervolle openingsscène, waarin op de Shetlandeilanden de grafheuvel – een Tumulus, tevens titel van dit eerste deel – van de bloeddorstige viking Vigo – Jön wordt geopend onder luid protest van de plaatselijke bevolking. Als in een echte horrorfilm komt er plots beweging in de verdacht goed geconserveerde lijken…

‘Fog’ is veelbelovend als stripreeks. Veel wijzer over de ware toedracht van de vikingmoorden word je in De Tumulus nog niet, maar je hoeft niet langer dan een maand te wachten op het vervolg Het lot van Jane. De tekeningen van Fransman Cyril Bonin zitten vol schaduwen en alle mogelijke tinten van bruin, wat het geheel een vuil, mistig sfeertje geeft. Helemaal juist dus. De tekst is van Bonins landgenoot Roger Seiter. Die is historicus van opleiding, wat bijdraagt aan de authenticiteit die ‘Fog’ uitwasemt. In het oog te houden, die reeks.

————————————————-

————————————————-

Fog Albums

Fog – 01 – De Tumulus
Fog – 02 – Het Lot Van Jane
Fog – 03 – De Ogen Van De Dood
Fog – 04 – De Zielendoder
Fog – 05 – De Gestolen Ziel
Fog – 06 – Remember

Enkel beschikbaar in het Frans:

Fog – T07 – Wintertime
Fog – T08 – Au nom du fils

————————————————-

Stripverhalen

Fog

Fog

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de Fog stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.

————————————————-

----------------------------------------------

Meer Strips Van Deze Auteur(s)


... of in de categorie: Detective