Kleine Christiaan Strips

Ogenblikje...
Kleine Christiaan

Kleine Christiaan Strips van:

Tekenaar: Hincker Christian
Scenarist: Hincker Christian
Uitgeverij: De Bezige Bij, Oog & Blik

Dit is de Nederlandstalige bundeling van de twee in het Frans verschenen albums waarin Blutch (van wie bij Glad IJs al de net zo grappige Blotch-albums verschenen) in opeenvolgende kortverhalen terugblikt op zijn jeugd.

Stripfiguren als Lucky Luke en Benjamin Justice of acteurs als Steve McQueen (StiefmeKwien) en Marlon Brando maken actief deel uit van het jeugdige leven van de in de Elzas opgroeiende knaap. Voor hem zijn het deze figuren aan wie hij zijn realiteit toetst terwijl een Farrah Fawcett uit Charlie’s Angels hem aan zijn eerste erotische fantasieën helpt.

In het tweede deel is hij al wat ouder en leert hij op een vakantie een schattig meisje kennen op wie hij dolverliefd raakt. Blutch’ fantasie blijft nog even levendig, maar een gemene Marlon Brando die een brief van zijn lief degradeert naar een doorsneebriefje in plaats van een liefdesbrief kan niet verhelen dat Blutch’ onschuld en zijn veilige, nostalgische, onbezorgde jeugdjaren, waarin “koiboi” spelen nog het grootste vertier vormt, tot een eind komen. En dat vanwege een meisje… tot ze haar nieuwe kapsel toont.

We lezen graag dergelijke nostalgisch-mijmerend-voortkabbelende strips over eerste liefdes en fantasmes, anekdotes over school en reizen waarbij niet altijd alles verloopt zoals verwacht en hoe een uk zijn plaatsje in de wereld aan het veroveren is. Het zijn blijkbaar universele thema’s. Nederlander Michiel van de Pol publiceerde kortgeleden nog het gelijkaardige Terug naar Johan terwijl Toen Ik Nog Baas van de Wereld Was van Vlaming Conz even vers in het geheugen ligt. Ook Blindemannetje van Max Cabanes past thuis in dit kleine maar fijne lijstje referenties.

Kleine Christiaan – 01 – Kleine Christiaan

————————————————-

Stripverhalen

Kleine Christiaan

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de Kleine Christiaan stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.

————————————————-

----------------------------------------------

Meer Strips Van Deze Auteur(s)


... of in de categorie: Humor