Precinct 77 Strips

Ogenblikje...
Precinct 77

Precinct 77 Strips van:

Tekenaar: Quistrebert Denys
Scenarist: Dugand Jean-Philippe
Uitgever : Lombard

We geloofden niet echt meer in de collectie Derde Stroming van uitgeverij Lombard. Maar zie, opeens verschijnt er eindelijk weer een nieuwe reeks, waarvan het eerste deel ons aangenaam verraste. Lili Lafayette begint als agent in politiedistrict 77 van een niet nader genoemde Amerikaanse grootstad. Ze heeft een moeilijke jeugd gehad, is grofgebekt, maar wil niettemin haar job volgens de regels uitoefenen. Lili merkt echter al snel dat niet de hoofdinspecteur, maar een maffiabaas — weinig origineel Big Boss genoemd — de touwtjes in handen heeft. Na een regelrechte slachtpartij sterft de maffiabaas. Maar toch niet helemaal, want het wezentje dat op zijn neus groeit, een soort Siamese tweeling, leeft nog en heeft tal van verrassingen in petto…

Het verhaal begint als een doorsnee, maar boeiende politiethriller, maar krijgt na verloop van tijd wat pulpachtige trekjes, waarin doorgesneden kelen, zombieachtige figuren en — we zijn er nog steeds niet goed van — een blote tiet de revue passeren. En dan hebben we het nog niet over de bijzondere gezichtsbegroeiing van de maffiabaas. Het mag dan allemaal wat over the top zijn, intrigeren doet dit eerste deel wel. Scenarist Jean-Phillippe Dugand, die nog voor stripuitgeverij Les Requins Marteaux gewerkt heeft en bovendien meeschreef aan de film Atomik Circus (met in de hoofdrollen Vanessa Paradis en onze landgenoot Benoît Poelvoorde), verspilt geen tijd met een gezapig inleidend deel, maar dompelt ons van bij het begin onder in een gewelddadige wereld, waarin er niet op een lijk meer of minder gekeken wordt.

Het realistische tekenwerk van Pieter Denys versterkt de ongemakkelijke sfeer die het scenario van Dugand uitstraalt. De donkere inkleuring van Jaime doet daar nog een schepje bovenop. Denys is niet aan zijn proefstuk toe, want we kennen hem nog van Halloween en In De Nacht, die op een blauwe maandag in de collectie Lava van uitgeverij Talent verschenen.

De eerste cyclus rond Big Boss zal drie delen tellen, maar daarna is het de bedoeling dat de reeks verder loopt. Zolang de albums even aangenaam om lezen zijn als deze eersteling, kunnen we dit enkel maar toejuichen.

————————————————-

————————————————-

Precinct 77 Albums

Precinct 77 – 01 – Lili
Precinct 77 – 02 – Furiani Vendetta
Precinct 77 – 03 – Big Boss Requiem

————————————————-

Stripverhalen

Precinct 77

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de Precinct 77 stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.

————————————————-

----------------------------------------------

Meer Strips Van Deze Auteur(s)


... of in de categorie: Thriller