Prophet Strips

Ogenblikje...

Prophet

Prophet Strips van:

Tekenaar: Lauffray Mathieu
Scenarist: Dorison Xavier
Uitgever : Arboris

Hoe kunnen die VT4 – reclamedames zo gracieus onder water zwemmen? Wat is er geworden van Karolientje en haar bootje? Kan je studeren voor trampoline – girl? Kijk, dát zijn vragen waar wij van wakker liggen. Niet zo voor Mathieu Lauffray. Sinds zijn vijftiende vraagt hij zich af hoe de hel op aarde er uit ziet. Duizend ideeën en evenveel invloeden leidden al snel tot tien verschillende versies van zijn strip Prophet. Pas toen hij medestudent Xavier Dorison tegen het lijf liep, kreeg zijn waanzinnige verhaal vorm. Een knappe saga in de beste traditie van Dieter (Labyrinthen) en Corbeyran (De Zang Van De Vampiers).

Diep verscholen in het Himalaya – gebergte ontdekt de beloftevolle professor Jack Stanton een imposant eeuwenoud heiligdom. De metershoge standbeelden van grijzende demonen wijzen onmiddellijk op een onbekende hoogontwikkelde beschaving. Enkele maanden later, bij de persvoorstelling van zijn onthullend boek “Ante Genesem”, breekt de hel los. Een mormoon probeert hem te vermoorden, een meisje pleegt zelfmoord en een immens stuurloos vrachtschip boort zich in de wolkenkrabbers van Manhattan. In deze geschifte sfeer krijgt Jack een spectaculair auto – ongeluk. Beduusd ontwaakt hij aan de rand van een reusachtig standbeeld.

Naast bijspringen bij zijn vrienden van Bajram (Universal War One) en Alice (Het Derde Testament), houdt Lauffray zich bezig met games, posts/covers voor Stars Wars Comics en storyboards (o.a. voor Vidocq en The Brotherhood of the Wolves). Deze wirwar van interesses en stijlen is ook terug te vinden in Prophet. Je ziet hem evolueren van eerder banale pagina’s in de trant van Servain (De Geest Van Warren) over prachtig opgebouwde overzichtspagina’s, Akira – waardig, om te eindigen in een sublieme laatste pagina die Thierry Robin (Koblenz, Chinees Rood) alle eer aan doet. Een boeiende auteur om in de gaten te houden!

————————————————-

————————————————-

Prophet Albums

Prophet – 01 – Ante Genesem
Prophet – 02 – Ingernum In Terra
Prophet – 03 – Pater Tenebrarum
Prophet – 04 – De Profundis

————————————————-

Stripverhalen

Prophet

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de Prophet stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.


————————————————-

----------------------------------------------

Meer Strips Van Deze Auteur(s)


... of in de categorie: Horror