Roel Dijkstra Strips

Ogenblikje...
Roel Dijkstra

Roel Dijkstra Strips van:

Tekenaar: Steeman Jan
Scenarist: Brandt Andries
Uitgever : Oberon

Roel Dijkstra is een van oorsprong Nederlandse reeks stripalbums over voetbal, ontsproten aan het brein van de tekenaar Jan Steeman en scenarist Andries Brandt (delen 1 – 10). Later werd de reeks voortgezet met respectievelijk tekeningen van Keith Watson en scenario’s van Dave Hunt (delen 11 – 12), Keith Watson en Jaap Bubenik (delen 13 – 18), Lebovic Marinko en Jaap Bubenik (deel 19), Lebovic Marinko en Roy Robson (delen 20 – 21).

Hoofdpersoon Roel Dijkstra is een blonde Nederlandse voetballer die uitgroeit tot een international voetbalheld. Hij start zijn carrière bij de lokale voetbalclub “FC Leidrecht”, die uitkomt in de tweede divisie. Zijn voetbalkwaliteiten blijven niet onopgemerkt en een internationale transfer kan dan ook niet uitblijven. Hij vertrekt naar het Verenigd Koninkrijk waar hij uitkomt voor “FC Hadfort en waar hij met aanpassingsproblemen te kampen krijgt. Gedurende zijn carrière voetbalt hij nog voor het Corsicaanse “FC Union” en na zijn terugkeer in Nederland bij “FC Rapiditas”. Dijkstra raakt verwikkeld in velerlei omstandigheden, waaronder louche clubvoorzitters, omkoping en persoonlijke problemen. Tegelijkertijd moet hij onder meer voetballen tegen degradatie, spelen om de beker of het landskampioenschap en heeft hij een felle concurrentiestijd met medespelers.

Medio 2009 maakt men in het uit de as herrezen stripblad Eppo melding van een aanstaande come – back van Roel Dijkstra. De redactie heeft de beslissing inmiddels genomen; een tekenaar en een scenarist worden echter nog gezocht.

————————————————-

————————————————-

Roel Dijkstra Albums

Roel Dijkstra – 01 – Buitenspel & Doorbraak
Roel Dijkstra – 02 – Hattrick
Roel Dijkstra – 03 – Obstructie
Roel Dijkstra – 04 – Gevaarlijk Spel
Roel Dijkstra – 05 – Op Vreemd Terrein
Roel Dijkstra – 06 – Hard Tegen Hard
Roel Dijkstra – 07 – De Superspits
Roel Dijkstra – 08 – Het Magische Veld
Roel Dijkstra – 09 – Thuiswedstrijd
Roel Dijkstra – 10 – Venijn Op Corsica
Roel Dijkstra – 11 – De Maarschalk
Roel Dijkstra – 12 – Amerikaans Avontuur
Roel Dijkstra – 13 – Uitgeschakeld
Roel Dijkstra – 14 – De Invaller
Roel Dijkstra – 15 – De Miljoenentransfer De Mini – W.K
Roel Dijkstra – 16 – De Schijnbeweging
Roel Dijkstra – 17 – De Sponsor
Roel Dijkstra – 18 – De Zwarte Toto
Roel Dijkstra – 19 – Het Contract
Roel Dijkstra – 20 – Ebony
Roel Dijkstra – 21 – Het Mijnenveld

————————————————-

Stripverhalen

Roel Dijkstra

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de Roel Dijkstra stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.

————————————————-

----------------------------------------------

Meer Strips Van Deze Auteur(s)


... of in de categorie: Voetbal