Vae Victis Strips

Ogenblikje...
Vae Victis

Vae Victis Strips van:

Tekenaar: Mitton Jean – Yves
Scenarist: Rocca Simon
Uitgever : Soleil

In 1991 verscheen het eerste deel van de strip Vae Victis De strip, die speelt tijdens het Romeinse rijk, werd geschreven door Simon Rocca en getekend door Jean – Yves Mitton.
Simon Rocca is het schrijverspseudoniem van Georges Ramaïoli, die geboren werd op 26 juni 1945 in Nice. De jonge Georges is al vroeg in strips geïntresseerd, naar verluidt verslond hij boekjes van Mickey. Ook legt hij zich op jonge leeftijd toe op tekenen. Maar wanneer hij zijn moeder op twaalfjarige leeftijd vraagt om een cursus te mogen volgen waarbij naakten worden getekend, gaat dit haar toch echt nog een stap te ver. Dit tot grote spijt van haar zoon, want nu duurt het een aantal jaren voordat hij anatomisch correcte personen kan tekenen. Na afronding van zijn studie tot ingenieur werkte hij dertien jaar voor het Ministerie van Infrastructuur. Naar eigen zeggen nam hij vooral deel aan “het misvormen van de route Côte d’Azur”. Naast dit werk maakt hij strips. Zijn eerste echte kans komt wanneer een krant zijn strip ‘O Tupapau’ publiceert. Jammer genoeg is dit blad geen lang leven beschoren en verder dan tien pagina’s zal het verhaal dan ook niet komen. Maar in 1973 ontmoet hij in Nice Jean Giraud. De maker van Blueberry wil samen met Jean – Pierre Dionnet een publicatie gaan doen. Giroud vraagt Ramaïoli om een kort verhaal te maken dat in het tijdschrift kan worden opgenomen. Het tijdschrift komt niet van de grond maar het verhaal wordt in een ander blad uitgegeven. In 1976 tekent hij een verhaal dat geschreven is door Rene Durand. Het is het begin van een langere samenwerking. Maar ook als schrijver wordt Ramaïoli succesvol. Zijn eerste grote scenario is Zululand. Nadat de reeks bij uitgeverij Soleil was ondergebracht, nam Ramaïoli het pseudoniem Simon Rocca aan wanneer hij scenario’s schrijft voor anderen. Na voltooiing van de serie ‘Vae Victis’ is hij samen met Jean – Yves Mitton aan de serie ‘Colorado’ begonnen.

————————————————-

————————————————-

Vae Victis Albums

Vae Victis – 01 – Amber, Het Banket Van Crassus
Vae Victis – 02 – Cloduar, De Legionair
Vae Victis – 03 – Garak, De Dief
Vae Victis – 04 – Milon, De Bliksem – Tovenaar
Vae Victis – 05 – Didius, De Terugkeer Van De Verrader
Vae Victis – 06 – Boadicae, De Woeste Krijgsvrouw
Vae Victis – 07 – York, De Acrobaat
Vae Victis – 08 – Sligo, De Wrede
Vae Victis – 09 – Ca∩us Julius Caesar, De Veroveraar
Vae Victis – 10 – Arulf, De Iceniδr
Vae Victis – 11 – Celtill, De Vercingetorix
Vae Victis – 12 – Adua, Een Wolvin Huilt In Avaricum
Vae Victis – 13 – Titus Labienus, De Strateeg
Vae Victis – 14 – Critovax, De Schande Voorbij
Vae Victis – 15 – Amber In Alesi, ‘Cursum Perficio’

————————————————-

Stripverhalen

Vae Victis

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de Vae Victis stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.

————————————————-

----------------------------------------------

Meer Strips Van Deze Auteur(s)


... of in de categorie: Geschiedenis