Wunderwaffen Strips

Ogenblikje...
Wunderwaffen

Wunderwaffen Strips van:

Tekenaar: Vicanovic-Maza Milorad
Scenarist: Reynaud Olivier
Uitgever : Daedalus

Van de reeks Wunderwaffen zijn er in het Frans al zes albums verschenen en voor ons ligt de eerste vertaalde aflevering. Dat Maza vliegtuigen kan tekenen (zie ook Lady Spitfire) is een understatement van jewelste. Als je dat feest voor de ogen van WO II-vliegtuigliefhebbers koppelt aan de originele invalshoek van scenarist Richard D. Nolane (pseudoniem van Olivier Reynaud die je wellicht kent van Millennium, De Vliegende Tijgers,…) en je kan al bedenken dat we ons geamuseerd hebben en de vertaling van de volgende delen tevreden tegemoet zien.

We schrijven augustus 1946 en de Tweede Wereldoorlog is in deze reeks nog niet afgelopen. De landing in Normandië was een mislukking en Adolf Hitler huppelt nog vrolijk rond, zij het met een lichaamsdeel minder na een aanslag in 1945. Amerikaanse en Britse bommenwerpereskaders bestoken Das Reich, maar moeten afrekenen met de Duitse Wunderwaffen, hoogtechnologische en zeer efficiënte straaljagers. We maken kennis met het hoofdpersonage Walter Murnau, begenadigd vliegenier en (helaas) recent gedecoreerd door Hitler himself.

Tegen een achtergrond van magistrale luchtgevechten ontwikkelen zich een aantal verhaallijnen zoals het mysterie Auschwitz, nthuld door ingenieur Jacques Garnier, de wapenwedloop tussen de geallieerden en Duitsers en de persoonlijke wedervaren van onze piloot van de duivel. En waarom gooien de Amerikanen geen atoombom op Duitsland om de oorlog te beëindigen?

Wat we bijzonder appreciëren is dat het geen haastwerk geworden is. Op elke bladzijde zijn er heel wat tekeningen (met een bijzondere aandacht voor de dcors) die samen met een uitgewerkt scenario zorgen voor heel wat kijk- en leesplezier. Ook het bijgevoegde dossier van zeven pagina’s over de ‘wonderwapens’ kan onze goedkeuring wegdragen. Laat nummer 2 maar komen.

————————————————-

————————————————-

Wunderwaffen Albums

Wunderwaffen – 01 – Piloot Van De Duivel
Wunderwaffen – 02 – Bij De Poorten Van De Hel
Wunderwaffen – 03 – De Verdoemden Van Het Reich
Wunderwaffen – 04 – De Linkerhand Van De Führer
Wunderwaffen – 05 – Disaster Day
Wunderwaffen – 06 – Het Antarcticaspectrum
Wunderwaffen – 07 – Amerikabomber

Enkel beschikbaar in het Frans:

Wunderwaffen – T08 – La Foudre de Thor
Wunderwaffen – T09 – Le Visiteur Du Soir
Wunderwaffen – T10 – La Nuit Des Armes Miracles
Wunderwaffen – T11 – L’ombre De Wewelsburg
Wunderwaffen – T12 – Les Pièges Du Temps
Wunderwaffen – T13 – Tokyo, bomb A

Wunderwaffen Presente: Space Reich – T01 – Duel d’Aigles
Wunderwaffen Presente: Space Reich – T02 – Rapaces En Orbite
Wunderwaffen Presente: Space Reich – T03 – Objectif Von Braun

Wunderwaffen Presente: Zeppelin’s War – T01 – Les Raiders De La Nuit
Wunderwaffen Presente: Zeppelin’s War – T02 – Mission Raspoutine

————————————————-

Stripverhalen

Wunderwaffen

Wunderwaffen

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de Wunderwaffen stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.

————————————————-

----------------------------------------------

Meer Strips Van Deze Auteur(s)


... of in de categorie: Oorlog